Datorn som kontor

Vad behöver du?

Det är roligt att köpa ny dator. Datorn är en av de viktigaste ägodelar som vi har. Den hjälper oss både med arbete, kunna betala räkningar, följa med i nyheter och hålla kontakt med vänner. Vad ska du tänka på när du behöver köpa en ny dator?

Dator eller surfplatta

Först och främst bör du fråga dig om det är en dator eller en surfplatta som du ska satsa på. Om du egentligen inte arbetar framför datorn, utan främst använder den för att se på Youtube, hålla kontakt med vänner och titta på Melodifestivalen i sängen, kan du lika gärna köpa en surfplatta. Ibland kan vi behöva en dator för att kunna sköta vissa ärenden på internetbanken eller hos myndigheter. Om du har en gammal dator kan du då behålla den och istället satsa på en surfplatta. Läs gärna PC-tidningen innan du köper dator eller surfplatta.

De flesta av oss behöver, eller vill ha, en riktig dator. Om du fysiskt brukar ta med din dator, eller vill kunna ta med den, bör du satsa på en bärbar dator, istället för en fast PC. Jobbar du däremot i större program eller gillar en stor skärm är det bättre med en fast dator hemma. Dagens datorer är bara små lådor som du kopplar till en stor skärm.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *