Datorn som kontor

Styr ditt hem från en dator

Tekniken har gått i en rasande fart och det har medfört att hemmen har blivit allt smartare. Nu är det möjligt att styra och ha kontakt med ditt hem via en dator eller en mobiltelefon. I ett smart hem kan olika föremål och saker kan styras från en annan enhet utan att du ens finns i hemmet. Exempelvis kan dina lampor tändas genom att du ställer in att det ska ske en viss tid och du kan få kaffebryggaren att starta när din väckarklocka ringer. Det finns en rad med exempel på hur du kan utnyttja tekniken för att göra ditt hem smartare. Nu finns Athom Homey som är en av det kraftfullaste och smartaste hubbarna på marknaden. Den klarar av de vanligaste typerna av kommunikation mellan olika föremål som finns i smarta hem i dagsläget. Du kan styra ditt smarta hem via din Homey, vilket är väldigt smidigt. Den kan i sin tur skicka notiser från olika sensorer som finns i huset direkt till din mobil. Att ha en hubb är verkligen bra eftersom du då slipper flera olika appar för olika sensorer och produkter. Eftersom många smarta grejer har olika tillverkare är det ingen självklarhet att de kan kommunicera med varandra. Men om du har en hubb som har stöd av olika kommunikationsmetoder gör du det enkelt att ha ett smart hem.

Underlätta din vardag med ett smart hem

Från din dator eller mobil kan du skapa olika scheman för att automatisera eller styra dina olika elektriska prylar. Du kan ha fullständig kontroll på ditt hem oavsett vart du än befinner dig i världen. När du har ett smart hem underlättar du vardagen. Grundtanken med ett smart hem är att du ska kunna anpassa det efter dina behov. Det viktigaste är att det smarta hemmet underlättar din vardag, att tekniken ger dig avlastning så att du får mer tid över till annat.

Spara pengar genom att ha koll på elförbrukningen

Förutom att du underlättar saker kan du även spara pengar genom att exempelvis ha koll på din elförbrukning och styra värmen. När du har kontroll på elförbrukningen blir du medveten och kan göra bättre val. Du kanske inte laddar elbilen när det är som dyrast eller har på lampor dygnet runt. Det finns även smarta element som ger en effektivare uppvärmning av din bostad som du kan styra trådlöst. Genom att styra uppvärmningen kan du sänka dina värmekostnader och spara pengar.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *