Datorn som kontor

Starta ett internetföretag

Trivs du framför datorn? Idag kan du enkelt starta ett internetföretag med din dator som kontor. Det passar dig som antingen vill tjäna lite extra pengar hemifrån eller som vill bli din egen boss. Datorn ger dig en otrolig möjlighet att kunna driva företag hemifrån och nå kunder över hela världen.

Internetföretag

Ett internetföretag är helt enkelt ett företag som primärt är baserat online. Det förekommer ingen tillverkning eller daglig kontakt med andra människor som på ett fysiskt kontor, utan företaget utgår från dina hemsidor och de tjänster och produkter som du kan sälja där. Det kommer ständigt ut nya former av internetföretag, allt eftersom den digitala utvecklingen går framåt.

Vanliga internetföretag sysslar med marknadsföring, bloggar, webbshoppar, IT, design och apputveckling. Idag är det en hel del företag som behöver olika typer av tjänster, som att utveckla en app eller bygga en bra hemsida. Då anlitar de ett företag som ofta är helt nätbaserat. Det bästa med ett internetföretag är att du kan sitta i din lägenhet i Växjö samtidigt som du hjälper klienter i både Norge och Brasilien.

Konsult

Att arbeta som konsult är det som ger mest pengar, men det kräver samtidigt att du verkligen har kunskap inom ditt område, helst utbildning. Det finns olika slags konsulter: marknadsföring, finansiella tjänster eller hur man utvecklar ett företag.

Lärare

Du kan faktiskt arbeta som lärare på internet. Den största efterfrågan gäller framför allt musiklärare och språklärare. Då kan du kombinera din egen hemsida med att också vara delaktig på en större plattform. Det finns många musiker som har blivit ”stora” på Youtube och som sedan startat egna musikskolor online.

Webbshop

Ett annat sätt att försörja dig på internet är genom att starta en webbshop. Det är enkelt att starta en webbshop idag. Alla webbhotell har program för det. Du kan sälja dina egna alster, eller så är du återförsäljare av andras.

Bloggar

Bloggen lever idag, även om de kända bloggarnas tid är över. Det absolut lättaste sättet att börja tjäna pengar på internet är genom att börja blogga. För att lyckas måste du ha en egen domän och hosting, så att du själv väljer vad som finns på din sajt. Blogga sedan riktigt smalt och gärna om ett specifikt ämne. Om du gillar katter kan du blogga om ragdolls och vara affiliate hos företag som säljer djurprodukter. Du kan nästan blogga om vad som helst, men för att tjäna pengar måste det finnas kringprodukter att sälja. Om du skriver berättelser och har tiotusen besökare varje dag, men det inte finns något att sälja kring dina berättelser, kommer du inte att tjäna pengar. Du måste alltså blogga om ämnen där du kan väva in fysiska produkter eller olika tjänster.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *