Datorn som kontor

Så väljer du rätt företagsdator och webbsida

Det är troligen ytterst få företagare som klarar sig utan dator och webbsida idag. Oavsett om du behöver en webbutik för att sälja dina produkter eller en webbsida för att hålla dig synlig och få nya klienter, så är det viktigt att du hittar rätt webbsida för dig och företaget. Om du varken är en flitig datoranvändare eller webbdesigner, finns det några punkter att tänka på.

I en värld där teknik och system ständigt förbättras är det svårt att hålla dig uppdaterad såvida det inte är din bransch. Om du exempelvis arbetar inom sälj- eller byggbranschen har du förmodligen inte tiden som krävs för att hålla dig tillräckligt uppdaterad för att själv kunna arbeta fram rätt webbdesign. Därför bör du som företagare överväga att vända dig till professionella inom webbdesign för att få ut så mycket som möjligt av din webbsida.

Ta hjälp av professionella webbdesigners

Visst finns det enklare webbsidor som de flesta med baskunskap inom datorer själva kan hantera, men om du tar hjälp med webbdesign av professionella webbdesigners kan du känna dig säker på att företagets webbsida ger ett mer positivt och professionellt intryck. Det finns mycket att tänka på vad gäller webbdesign, och har du inte de rätta kunskaperna så kan det stjälpa snarare än hjälpa din webbsida om du inte tar hjälp av kunniga inom webbdesign.

Det finns nämligen hjälp att få oavsett om du behöver hjälp med webbdesign för en komplett webbsida eller om du behöver hjälp med exempelvis ett effektivt och tilltalande gränssnitt.

Välj en dator som passar dig

Om du är en van datoranvändare vet du troligen på ett ungefär vad du behöver i ditt jobb, och du kan då enkelt få hjälp i butik med att hitta rätt dator för dina behov. Då kan du behöva fokusera mer på var du använder den. Är en stationär dator rätt för dig, eller behöver du ta datorn med dig och arbeta på resor? En bärbar dator är smidig om du vill kunna arbeta både hemma och på kontoret, så slipper du ha två stationära datorer på vardera plats. Om du väljer bärbar dator kan det dock vara bra att ändå införskaffa tangentbord, mus och skärm så du kan koppla datorn till skärmen och sitta mer ergonomiskt på kontoret. Att enbart använda den bärbara datorn som den är, kanske inte är den mest hållbara arbetsställningen. Om du i allmänhet inte använt någon dator i din verksamhet hittills, räcker det troligen med en enklare modell för enklare uppgifter.

Kom ihåg att det aldrig är fel att ta hjälpa av professionella inom ett område du inte behärskar särskilt väl. Det är ett säkert kort för att få rätt hjälp och slippa lägga tid och frustration på att själv lära dig den hårda vägen. Som egen företagare blir du troligen ständigt påmind om hur viktigt det är att prioritera tidsfördelningen rätt. Så det är troligen bättre att du tar den tiden till att utföra de tjänster ditt företag faktiskt arbetar med och kan fakturera för.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *