Datorn som kontor

Mobilanpassa din hemsida

Oavsett om du driver en blogg, har ett eget företag eller en informationssajt kan en egen hemsida få dig att se mer professionell ut. Med en egen hemsida är det tydligt att du har lagt ner tid och pengar på att presentera dig på bästa sätt och det är naturligtvis något som dina besökare kommer att uppskatta.

För att din hemsida ska ge en så bra upplevelse som möjligt är det viktigt att den är strukturerad och användarvänlig. Det ska vara enkelt för besökare att hitta den information som de vill ha, lägga en beställning eller komma i kontakt med dig. Det är också viktigt att hemsidan anpassar sig bra till skärmen. För några år sedan var anpassningen sällan något man funderade över, eftersom majoriteten av allt surfande skedde via en dator. Idag ser det annorlunda ut och de allra flesta använder sig istället av mobilen när det är dags att söka runt på nätet.

Mobilanpassad hemsida eller app – vad är bäst?

Mobilanpassade hemsidor i all ära, men även appar är ett bra alternativ. Att omvandla sin hemsida till en app är ett säkert sätt att förbättra användarvänligheten och göra det enklare för besökare att använda din sajt. Att skapa en app är dock vanligast för företag och inte något som många bloggare gör. Syftet är att besökare och kunder ska kunna använda sig av dina tjänster smidigare och slippa gå igenom flera olika steg. Tittar man t.ex. på Klarnas app, och jämför denna med den vanliga hemsidan, är det tydligt att appen är en mycket förenklad version. Du som kund kan fortfarande ta del av de flesta viktiga funktioner och finesser, men slipper överflödig information som skapar förvirring.

Huruvida du vill skapa en app eller mobilanpassad hemsida är upp till dig själv att bestämma. Att skapa en egen app kan vara klurigt och därför rekommenderar vi att du tar hjälp av ett professionellt företag. Hos Prototyp.se kan du få hjälp att förverkliga dina tankar och idéer och skapa en app som passar dig och ditt företag.

Mobilanpassad hemsida – fördelar

Det finns många orsaker till varför du som äger en hemsida bör se till att den är mobilanpassad. Som tidigare nämnts använder sig fler och fler av mobilerna istället för klassiska datorer och då är en anpassning av högsta vikt för att säkerställa en bra upplevelse.

  • Besökarna får en bättre upplevelse.
  • Det blir enklare att hitta information och kontaktuppgifter.
  • Du visar att du använder modern teknik och håller dig rätt i tiden.
  • Du ökar chansen för att kunder ska hitta din plattform.
  • Du når ut till en större och bredare målgrupp.

Observera att en mobilanpassad hemsida inte bör vara en ”lite”-version av den vanliga hemsidan, utan täcka samma innehåll, funktioner och information. Den ska bara vara mer lättillgänglig och enklare att läsa på en mobiltelefon. Se därför till att din mobilanpassade hemsida eller app inte är en helt skild hemsida från den vanliga som kan besökas via en dator. Det bästa är att välja en metod som täcker alla olika enheter.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *