Datorn som kontor

Jobba från hemmakontor – tips

I pandemitider har samhället tvingats att skapa nya upplägg för arbetsrutiner där hemarbete stått i fokus. Det traditionella kontoret är inte en självklarhet på samma sätt som tidigare, vilket innebär att allt fler behöver skapa arbetsyta på hemmaplan.

Hur kan du på bästa sätt installera ett trivsamt och motiverande hemmakontor? Vad bör du tänka på när det gäller både dator och kontorsmaterial? Här får du knepen!

Köp kontorsmaterial online

Tanken med att jobba hemifrån är att få det mesta gjort på hemmakontoret och inte tvingats åka runt för att lösa olika saker. Därför är det stående tipset att införskaffa det mesta som behövs till arbetsvardagen på nätet. När du handlar kontorsmaterial online slipper du trängas i butiker och du behöver inte ens använda bilen. Du får allt samlat på en och samma plats, vilket är guld värt när du ska köpa kontorsmaterial av olika slag.

Att fokusera dina inköp till näthandel är ett tips även när det gäller IT och data som du kan behöva för en effektiv arbetsgång i hemmakontoret. Precis som med kontorsmaterial kan du enkelt handla tillbehör till datorn på en och samma plats på nätet. Du klickar hem ditt nya tangentbord eller nya laptop direkt online och beroende på vilka fraktregler som gäller får du inom kort beställningen levererad till dörren.

Inredning och planering

När det gäller dekoration och inredning av ditt hemmakontor spelar så klart boendets storlek en central roll. Har du gott om plats är det enklare att hitta en lämplig plats eller kanske ett helt rum som du förvandlar till hemmakontor. Med lite kreativitet kan du å andra sidan ganska lätt även rigga ett bekvämt hemmakontor i ett mindre boende.

Du bör alltid prioritera en plats i hemmet som är lugn och stilla – att jobba i ett hörn precis intill TV:n eller barnens lekrum är knappast optimalt. Detsamma gäller om du planerar att jobba i köket där du snabbt hittar ”saker att göra”, vilket gör det svårt att vara effektiv i ditt hemmaarbete.

Tänk på att samla kontorsmaterial och utrustning på samma plats för att inte sprida ut kontoret i hela boendet. Ordning och reda är det gyllene budskapet när det gäller att skapa ett bekvämt och funktionellt hemmakontor som inte stör det vanliga boendet!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *