Datorer

Digitala distansstudier

Tack vare digitaliseringen har möjligheten att studera hemifrån med datorn förbättrats oerhört. Idag kan du läsa kurser utan att behöva flytta. Du kan sitta hemma i soffan med datorn i knät och samtidigt utbilda dig.

Distansstudier

Distansstudier har blivit mycket populära under det sista årtiondet. Idag erbjuder alla högskolor och universitet distansstudier. Vill du läsa historia? Då går du in på Göteborgs Universitets hemsida och ser vilka kurser de har, eller Mittuniversitet om du bor i Norrland. Det ger vuxna en möjlighet att utbilda sig utan att behöva flytta. Förr i tiden utbildade sig folk när de var unga. Idag är det många 40-åringar som läser till lärare eller sjuksköterska. Då är det verkligen skönt att inte behöva flytta med en hel familj.

Datorn som klassrum

Det är digitaliseringen som möjliggör distansstudierna. Allt sker med hjälp av en dator och en delad plattform. Studenterna loggar in på högskolans hemsida hemifrån, sedan möts de på en plattform där läraren ger liveundervisning. Studenterna kan ställa frågor, samtala och läraren kan också hålla förhör. Ingen behöva resa, vilket är bra för både ekonomi och klimat. Alla utbildningar kan inte digitaliseras och man lär sig mer när man dagligen möts i ett klassrum. Digitala distansstudier är dock ett mycket gott alternativ som hjälper många svenskar att nå sina mål.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *